18-24 Mart “Yaşlılara Saygı Haftası”
25 Mart 2024

18-24 Mart “Yaşlılara Saygı Haftası” Etkinleri Kapsamında Hastanemizde Yatarak ve Ayaktan Tedavi Gören Hastalarımız, Hastane Yönetimimiz Tarafından Ziyaret Edilerek Yaşlılarımızın “Yaşlılara Saygı Haftası” Kutlanıldı.

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak anılmaktadır. Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ''Yaşlılara Saygı Haftası''nın bu yılki teması ''Güvenli Yaşa, Sağlıklı Yaşlan'' olarak belirlenmiştir.

Hastanemizde de “Yaşlılara Saygı Haftası” etkinlikleri kapsamında kurumumuzda yatarak ve ayaktan tedavi gören yaşlı vatandaşlarımız unutulmadı. Bozkır Devlet Hastanesi Başhekimimiz Uzm. Dr. Gökhan Bilgehan, İdari ve Mali İşler Müdürümüz Süleyman Büyükyavuz, Hasta Hakları Sorumlusu Huriye Ürkmez ve Kalite Direktörü Hafize Turgut tarafından yataklı servislerimizde yatarak tedavi gören ve ayaktan tedavi hizmeti alan yaşlı hastalarımız ziyaret edilerek yaşlılarımızın Yaşlılara Saygı Haftası kutlandı. Hastalarımızın dilek ve istekleri dinlenilerek kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan kurumumuz Başhekimi Bilgehan; “Ömürlerini ülkemize ve milletimize hizmetle geçiren, milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve hayatımızın en kıymetli değerleri olan yaşlılarımız, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynaktır. Ömrünün en güzel yıllarını; vatanına, milletine ve ailesine hizmet ederek geçirmiş yaşlılarımıza, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri güvenli ortamı hazırlamak hepimizin görevidir. Unutmayalım ki yaşlısına sahip çıkmayan toplumların, geleceğe güvenle bakma şansı da yoktur. Yaşlılarımıza bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygımızı azaltacak ve yarınlara güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Yaşlılara saygının bir hafta ile sınırlandırılmaması, yıl boyunca tüm haftaların yaşlılara saygı haftası olmasını temenni ederken, Yaşlılarımızın “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftasını” kutluyor, büyüklerimizin ellerinden öpüyorum.” dedi.

• yaslılarhaftası2024