5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü
15 Haziran 2022

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında “Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmiştir.

El hijyeni; el yıkama, antiseptikle el yıkama, antiseptikle el ovalama veya cerrahi el antisepsisini ifade etmek için kullanılan genel bir kavramdır.  Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemidir. Sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların en az %30-50’si sadece el hijyenine uyum ile önlenebilir. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallarda birisi el hijyenidir.

Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Amacımız el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak. Çünkü temiz eller hayat kurtarır. EL HİJYENİ TEK BAŞINA HASTANE ENFEKSİYONLARINI ÖNLEMEDE EN ETKİLİ VE EN UCUZ YÖNTEMDİRHastanemizde el hijyeni önemi etkinliği haftası nedeniyle hastalarımıza ve tüm çalışanlarımıza farkındalık sağlanmıştır.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü

• 5MayısElhijyengünü11.jpg