29 Şubat 2024

BOZKIR İLÇE DEVLET HASTANESİ TARİHÇESİ

Bozkır İlçemizin ilk hastanesi Hükümet Tabipliği adı ile mevcut hükümet konağı karşısında bulunan yeni ismiyle Prof. Dr. Mustafa Öz Parkı'nın  yerinde halkın yardımları ile 1941 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar halka hizmet veren Hükümet Tabipliği binası 1981 yılında olumsuz fiziki şartlarından dolayı oturulamaz raporu verilerek kapatılmıştır.

Hastanesiz kalan Bozkır ilçesinde yeni hastane inşaatı 1985 yılında mevcut hükümet tarafından 25 yataklı olarak Bozkır halkının yardımları ile satın alınan ve devlete bağışlanan arsa üzerine yapılmaya başlanmış ve 1987 yılında tamamlanarak Bozkır Devlet Hastanesi adı ile hizmet vermeye başlamıştır.

EskiHst

25 yatak kapasitesinde olan eski hastane binasında servis hasta odaları koğuş sisteminde yapılmış her hasta odası 8 yataklı olarak planlanmıştır. Mevcut hastane binasının zaman içinde ihtiyaca cevap vermemesi üzerine 2006 yılında ek prefabrik binası yapılarak hizmete açılmıştır. 25 yataklı eski hastanemiz 3 katlı olup; kapalı alan  1660 m2, oturum alanı 4450 m2 idi.

25 yataklı eski hastanemizde sırası ile Uzm. Dr. Muzaffer Sezer, Dr. Yaşar Tunç, KBB Uzmanı Mehmet Karakaş, Dr. Beyhan Korkut, Dr. Ahmet Sallı, Afganistanlı Dr. Abdulgaffar Nuristan, 1996-1998 yıllarında Dr. Mustafa Sargın,1998-2000 yıllarında Dr. Lütfi Bayrak, 2000-2001 yıllarında Dr. Yavuz Altınbaş, 2001-2004 yıllarında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İdris Sütçü, 2004-2006 yıllarında Dr. Gökhan Bilgehan, 2006-2008 yıllarında Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çalıkuşu, 2008-2012 yıllarında Dr. Faruk Altınok ve 2012-2014 yıllarında Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Özkan Yavuz başhekimlik görevlerinde bulunmuşlardır.

Bozkır İlçe Devlet Hastanesi mevcut fiziki durumuyla zaman içerisinde yetersiz kalmış ve Bozkır İlçemize yeni bir  hastane yapılması ihtiyacı doğmuştur. Mevcut hükümet ve TOKİ tarafından 2009 yılında 50 yataklı yeni devlet hastanesi binasının temeli atılmış ve günümüz teknolojik imkanları kullanılarak 2012 yılı sonunda inşaatı % 90 tamamlanarak geçici kabulü 23 Kasım 2013 tarihinde yapılmıştır. 2 Kasım 2012 tarihinde görev gelen mevcut hastane yönetimi başhekim Uzm. Dr. Özkan Yavuz, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Süleyman Büyükyavuz, Sağlık Bakım Hizm. Müdürü Nermin Demiray' ın ve hastane personellerimizin  gayretli ve fedakar çalışmaları neticesinde yeni hastane binasına taşınma işlemi hızlandırılmış ve 04-07 Ocak 2013 tarihinde taşınma işlemi gerçekleştirilmiş ve 07 Ocak 2013 tarihi itibari ile yeni hastane binasında halkımıza hizmet verilmeye başlanmıştır.

YeniHst

Yeni hastane binamızın kapalı alanı 14.342,41 m2, oturum alanı 3.539 m2, arsa alanı 27.394,5854 m2 olup hastanemiz bu bölgenin mevcut nüfusuna oranla yapılan en büyük hastanesi konumundadır.

Yeni hastane binamızın 2015 yılı Mart ayında 50 yatak tescilinin yapılması ile birlikte mevcut hastane yönetimi tarafından D olan hastane hizmet rolünün C grubuna çıkartılması için hazırlanan rapor Türkiye Kamu Hastaneleri Kururumu Başkanlığı' na sunulmak üzere Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne gönderilmiş ve TKHK tarafından 2015 yılı içindehastanemizin hizmet rolü  C grubuna yükseltilmiştir.

Hastanemizin hizmet rolünün C grubuna yükseltilmesi ile birlikte Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 2015 yılı içinde hastanemizinPersonel Dağılım Cetveli (PDC) güncellenerek hastanemizin PDC' ne eklenen yeni branşlar ile kurumumuzda çeşitli uzmanlık dallarında tabip, tabip ve diş tabibi ile yardımcı sağlık personellerimizin Bozkır halkımıza hizmet vermelerinin önü açılmış oldu.  Hastanemizin PDC güncellemesi yapıldıktan sonra halkımız Bozkır ilçemizde yeni uzmanlık dalları ile tanışmaya başladı.